O nama

Industrija i rudnici mermera i granita AD „Ukras“ iz Novog Pazara osnovana je 1953. godine zasnivajuci se na tradiciji obrade kamena i granita na ovim prostorima. Zahvaljujuci pre svega vlastitim resursima, osposobljenom radnom snagom i strucnjacima, AD „UKRAS“  se afirmisao  na trzistu i postao jedno od vodecih preduzeca za proizvodnju, preradu i ugradnju svih vrsta mermera i granita na prostoru bivse Jugoslavije i sire.

Nas mermer i granit uradili smo u vise znacajnih objekata u gradovima na prostoru bivse Jugoslavije i sire na neki od njih su:

Hotel Vrbak –Novi Pazar

Kanadska ambasada u Beogradu

Rezidencija Sadama Huseina –Irak

Komleks hotela na Jalti-SSSR

Sportska hala CIBONA -Zagreb

Peroni zeleznicke stanice u Beogradu

Podzemna zeleznica „Vukov Spomenik“u Beogradu

Klinicki centar Srbije

Hotel Jugoslavija

Hotel Metropol

Poslovni toranj Zagrebcanka u Zagrebu

Zgradu aerodroma u Zagrebu

Elektrotehnicki fakultet u Zagrebu

Masinski fakultet  u Sarajevu

Zgradu televizije u Sarajevu

Zgradu vlade BIH

Aerodrom u Skoplju

Estakada auto komanda –Skoplje

Hotel Bristol i dr.

Istorijat

Privatizacijom 2006. godine AD „ Ukras“ prosiruje delatnost na oblast visokogradnje.

Zahvaljujuci vecinskom vlasniku koji je svoje dvadestogodisnje iskustvo preneo u firmu zajedno sa svojom grupom inzenjera i saradnika.

Za kratko vreme AD „Ukras“je postigao znacajne rezultate u oblasti visokogradnje pre svega u Nemackoj a zatim i Holandiji, Belgiji, Crnoj Gori i Srbiji. Zahvaljujuci iskustvu, najmodernijim masinama i opremi, strucnoj i osposobljenoj radnoj snazi i znanju o izvodjenju najslozenijih gradjevinskih radova AD „Ukras“ se svrstao medju pet najvecih gradjevinskih firmi u Nemackoj.

Danas je AD „Ukras“ firma sa 404 zaposljenih i u svom sastavu ima  inzinjere raznih struka, poslovodje i majstore sa dugogodisnjim iskustvom iz oblasti gradjevine, takodje poseduje najsavremeniju mehanizaciju (kranove, bagere, kamione, fabriku betona i ostalo) kao i svu pratecu opremu.

Leave a Reply